forum.wychowaniefizyczne.pl Portal WF informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wątków i komentarzy umieszczanych przez użytkowników na Forum. Usuwane mogą być jedynie listy o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami Netykiety.
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 10:24 pm Klub dyplomujących się w 2006
W maju 2006 kończę staż na dyplomowanego i z tego co zdążyłam się zorientować na innym forum, to jest nas takich sporo. Czy już coś piszecie ? Ja na razie poprzekładałam stare punkty na nowe i zaczęłam dumać nad rozpoczęciem pisania sprawozdania z tych punktów, które już zrealizowałam. Na razie poprzestałam na dumaniu.
Ostatnio zmieniony przez Krystyna Wto Lut 28, 2006 10:06 pm, w całości zmieniany 1 raz
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 15, 2005 10:13 pm
Czyżbym była jedyną , która "dyplomuje" w 2006r. ??
Ostatnio zmieniony przez Krystyna Wto Lut 28, 2006 10:07 pm, w całości zmieniany 1 raz
Andrzej [Usunięty]
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 2:01 pm dyplomowanie
miałem sznse robić ten awans w skróconym czasie 1,9 msc ale wtedy szef powiedział że mam czas i inne . wtedy nawet nie miałem jescze kompa , pózniej każdy sie za to brał więc i ja też , kończę w maju 2006 , zdobywam medale na powiatach , robie mityngi LA , baseny , buduje boiska ale brakuje mi programów autorskich i przypadków pedagogicznych prosze o wskazówki w tym kierumku , kończyłem AWF BIaŁA Podlaska , mieszkam w Beskidach , ciężarowiec Andrzej , poszukuje kolegów z roku GLONDZIO "szmer"
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 9:14 pm
Andrzej, nie musisz mieć programów autorskich jeśli spełniasz inne wymagania. Ale skoro robisz tyle różnych fajnych rzeczy to możesz niektóre z nich zebrać w jedno i napisać program np. rozwoju bazy sportowej / budujesz boiska /, rozwoju LA itp...
Jeśli chodzi o przypadki to jest przykładowych cała masa w sieci, wystarczy poszukać.
Ja też kończyłam AWF w Białej Podlaskiej , w roku 1986.
Pozdrowionka
Andrzej [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 9:36 pm AWF BIAŁA
zaczynałem w Białej w 1988 , ale sądżę ze znasz mojego kolege z Bielska Białej który mnie namówił na ten AWF nazywa sie Stasiu Mirocha - był cięzarowcem i poznał tam Goskę która tanczyła w Podlasiu . moj mail to andrzejski@poczta.tp.pl czy możesz rzec coś więcj jaki zrobić ten program rozwoju bazy , jak wspominas anatomie albo inne zajęcia, mogę przeslać Ci zdjęcia z mojego mityngu LA ,z Twioch okolic Lublina miałem dużo kolegów z którymi straciłem kontakt , może dzieki Tobie ich odnajdę, Syn Sławek to tancerz klasa B , teraz biega 1500 m syn dawid to siatkarz , RFafał to piłkarz a Daria ma dopiro 5 lat pozdrowienia w ciezkim fachu
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 10:22 pm
Co do programu to mogę Ci oczwiście coś podpowiedzieć.
Stasiu Mirocha mieszkał z żoną przez rok w pokoju naprzeciwko mnie. Pamiętam go doskonale.
Anatomię miałam z "chłopkiem", Ty już pewnie z kimś innym.
Pozdrowionka
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:23 pm
Czy naprawdę nie ma nikogo kto dyplomuje się w przyszłym roku ?
robert [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 11:01 pm
sorki ale dopiero teraz znalazłem to jest nas trzech w klubie
2506beti [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 10:10 pm klub dyplomujących się za rok
Krystyna napisał/a:
Czy naprawdę nie ma nikogo kto dyplomuje się w przyszłym roku ?
Witam, dopiero dzisiaj 14 listopada 2005 zalogowałam się na stronie nauczycieli wychowania fizycznego. Przyłączam się do grona kończących dyplomowanie za rok, chociaż nie dokładnie, bo staż zamykam 28 stycznia 2006.
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 10:12 pm
A czemuż tak dziwnie, w styczniu ?
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 10:14 pm
Za szybko wysłałam. Zapomniałam zapytać na jakim etapie jest już twoja dokumentacja ??
2506beti [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 19, 2005 5:39 pm
Krystyna napisał/a:
A czemuż tak dziwnie, w styczniu ?
Staż rozpoczęłam we wrześniu 2002, ale choroba kręgosłupa (trzy wypukliny centralne dysków) wyłożyły mnie w łóżku następnie etap wózka, balkonika rehabilitacyjnego i po czterech miesiącach mogłam samodzielnie chodzić. 8-mio miesięczna przerwa w pracy spowodowała przesunięcie mojego stażu o ten okres, stąd kończę w styczniu, ale dokumenty składam do komisji w czerwcu. Jestem na etapie akceptacji przez dyrekcję mojego aneksu do planu rozwoju zawodowego (w związku ze zmianą pzepisów 2004). Resztę mam w komputerze, powoli biorę się za sprawozdanie do dyrektora, choć po drodze robię jeszcze wiele rzeczy.
pozdrawiam Beata
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 19, 2005 11:01 pm
Ja powolutku zaczynam opisywać poszczególne punkty. Dużo czasu zajęło mi przeszeregowanie ze starych paragrafów na nowe. Okazało się, że nie jest to takie łatwe i że w niektórych punktach mam za dużo, w innych za mało działań. Po cichu troszkę poprawiłam, za zgodą dyrekcji, mój stary plan rozwoju, żeby teraz było mi łatwiej. A Ty dlaczego piszesz aneks ? Coś dodajesz nowego ?
Wszyscy naokoło mnie gromadzą załączniki a ja zawzięłam się i zgodnie z rozporządzeniem, dam je tylko do działań, które nie były ujęte w planie rozwoju. Powiem szczerze, że trochę mnie wkurza to, że co kuratorium to inne spojrzenie na awans. A przecież rozporządzenie jest jedno.
Pozdrowionka
2506beti [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 8:20 pm
A Ty dlaczego piszesz aneks ? Coś dodajesz nowego ?
WITAM SERDECZNIE
W mojej szkole jest już kilkunastu nauczycieli dyplomowanych. Następna trójka czeka na rozmowę w kuratorium. Duże doświadczenie mojej dyrekcji i pozostałych dwóch ekspertów (pracowników naszej szkoły) podpowiedziało nauczycielom, że warto jest napisać aneks - ponieważ
1. masz uszeregowane punkty do wygodnego pisania sprawozdania według nowych paragrafów
2. jeżeli czegoś nie zrobiłąś z planu to tam kasujesz a tutaj nie wykazujesz
3. nowe przepisy (mimo, że są nadal dobre na "bicie piany") bardziej porządkują to co się zrobiło, są bardziej precyzyjne.
4. w aneksie dodałam to co nie przewidziałam pisząc plan rozwoju zawodowego
5. a tak prywatnie, to jestem przeciwnikiem takiej formy weryfikacji rozwoju zwodowego nauczyciela, jego osiągnięć itd to jest pojęcie względne, każdego nauczyciela oddelegowałabym na rok pracy w prestiżowej firmie prywatnej aby się NAPRAWDĘ CZEGOŚ NAUCZYLI!!!
Krystyna [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 9:59 pm
2506beti napisał/a:
Duże doświadczenie mojej dyrekcji i pozostałych dwóch ekspertów (pracowników naszej szkoły)
Tu bym polemizowała, bo co region to inne spojrzenie. Nasze kuratorium nie poleca aneksów.
2506beti napisał/a:
warto jest napisać aneks - ponieważ
1. masz uszeregowane punkty do wygodnego pisania sprawozdania według nowych paragrafów
Sprawozdanie piszę z planu rozwoju, więc nie muszę zmieniać starych na nowe paragrafy
2506beti napisał/a:
2. jeżeli czegoś nie zrobiłąś z planu to tam kasujesz a tutaj nie wykazujesz
Musisz napisać w aneksie, że rezygnyjesz z czegoś, nie możesz kasować. Ja poprostu napiszę w razie czego w sprawozdaniu, że czegoś nie udało mi się zrealizować i już / na razie mam wszystko /.
2506beti napisał/a:
3. nowe przepisy (mimo, że są nadal dobre na "bicie piany") bardziej porządkują to co się zrobiło, są bardziej precyzyjne.
To prawda, ale co ma do tego aneks. Przecież teczkę i tak układam wg. nowego rozporządzenia.
2506beti napisał/a:
4. w aneksie dodałam to co nie przewidziałam pisząc plan rozwoju zawodowego
Bez aneksu też dodaję.
2506beti napisał/a:
5. a tak prywatnie, to jestem przeciwnikiem takiej formy weryfikacji rozwoju zwodowego nauczyciela, jego osiągnięć itd to jest pojęcie względne
Tu się zgadzam.
2506beti napisał/a:
każdego nauczyciela oddelegowałabym na rok pracy w prestiżowej firmie prywatnej aby się NAPRAWDĘ CZEGOŚ NAUCZYLI!!!
Tu się nie zgadzam. Czyżbym była niepełnowartościowym nauczycielem tylko dlatego , że pracuję w szkole państwowej ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum