forum.wychowaniefizyczne.pl Strona Główna forum.wychowaniefizyczne.pl
Portal WF informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wątków i komentarzy umieszczanych przez użytkowników na Forum. Usuwane mogą być jedynie listy o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami Netykiety.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MTSF
Autor Wiadomość
Karolina
[Usunięty]

Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 3:24 pm   MTSF

Jeśli jesteście z szkół wielkopolskich to naszych zadaniem od kilku lat jest przeprowadzanie teog testu. Teraz do końca września mamy podać wyniki do KO.
Jakie przekazujecie - te z ubiegłego roku czy teraz wrześniowe?

piaseckidaniel 

Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 5:22 pm   MTSF

Jako ze test robi sie raz w roku (w czerwcu) to dajemy wyniki z czerwca. Tylko przy pierwszej probie (2 lata temu) robiło sie test we wrześniu,a potem w czerwcu.

Karolina
[Usunięty]

Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 4:40 pm   

Hmmmm :? My zostalismy na etapie robienia testów we wrześniu od lat. Kiedy jeszcze ne było nic "nakazane" robiliśmy test Zuchory - potem ten MTSF. Nie kojarze aby ktoś nam przekazywał informacje, ze tylko o czerwiec chodzi. Na początku mówiło się o wrześniu i ewentualnie czerwcu jeśli nauczyciele chcą.
Hm.. zastanawiam się co teraz począc, chyba oddamy wrześniowe.

Swoją drogą strona naszego KO - jest chyba najgorsza pod słońcem, mało czytelna te krotkie komunkaty osobno w dokumentach pdf - koszmar :x

piaseckidaniel 

Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 8:12 pm   witam

Gdy wprowadzano testy to pierwsza próba byla wykonowyana we wrześniu, a druga w czerwcu. Następnie należało przeprowadzać próbe co roku w miesiącu czerwiec. Gdyby testy byly przeprowadzane tylko we wrzesniu to mierzylibyśmy ich sprawność nabyta w wakacje. A przeciez chodzi zeby kogoś :shock: kto ich uczy sprawdzić. Znam wiele szkół co dopiero sie dowiedziały ze cos trzeba oddac do konca września. Nie wspomne o tym ze klasy I-III nie maja o tym pojecia. :idea: Pozdrawiam.

Karolina
[Usunięty]

Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 9:29 pm   Re: witam

piaseckidaniel napisał/a:
A przeciez chodzi zeby kogoś :shock: kto ich uczy sprawdzić. .

O ja naiwna :)

Jakos sobie będziemy radzic - a z klasami I-III się zgadzam dokładnie tak jest.

Daniel - napisz mi jeszcze jakiego dynamomentru uzywasz. My mielismy dotąd ustrojstwa ruskiego i wreszcie kiedy udało nam się nakłonić dyrekcję aby zakupiła porządny, dostalismy prod niemieckiej, który jak się okazuje przeznaczony jest do testu EUROFIT i oblicza w kg/dm2. Znaczy to MTSF do kitu :roll:
Dokładnie mamy taki

Wg pań z hurtowni w Poznaniu, juz 50 szkól kupiło i niktn ie zgłaszał, ze coś z nim nie tak. A może z nami coś nie tak - jak to przeliczyć :?

piaseckidaniel 

Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 8:27 pm   Wszystko jest ok

Wszystko z wami jest OK. Masz racje ten nie jest dobry. Tylko róznica jest taka, że wy potraficie sie przyznać do tego, że macie zły. Osobiście w mojej szkole nie robimy tej próby bo nie mamy tego dynamometru. Ale znam szkoly co maja i oczywiście zły. Tak wiec sie nie przejmuj. Chyba ogólnie powinniśmy wyluzować :P . Pozdrawiam
ps. Mam prośbe. Wpisz w swoim profilu skad jesteś - wydaje mi sie ze wtedy lepiej sie rozmawia.

Karolina
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 8:39 pm   

Prosba spełniona :)

Wiesz - mamy zamiar ten dynamometr odesłać - firma nas wprowadziła w błąd, a 370 zl ulicą nie chodzi. Swoją drogą to dziwne - jak inni ten wynik wpisują posługując się tym dynamometrem. Każdy uczeń ma 100 pkt na bank :? :D

Daniel, czyli w krateczce dotyczącej siły dłoni wpisujesz zero i tym też uczeń ma niższy wynik, tak? Żal mi dzieciaków bo wszystkim tłumaczymy do czego te testy i one rozumijeją, ze chodzi o ich własny pomiar a nie mistrzostwo świata - ale tak sie wszyscy ucieszyli na nowy dynamometr - dyrekcja dumna - a tu lipa :twisted:

NIe sądzisz, że powinniśmy napisać coś temu mądremu kuratorowi, ze przesadził? Są inne testy np Zuchory - szbyciej się wykonuje, nie potzreba żadnych wydatków. Chyba, że on ma znajomego co rozprowadza te dynamometry. Dzis dostałam odpowiedź z firmy sprzedającej te właściwe - włosy mi stanęły dęba - koszt 1300 zl :!:

piaseckidaniel 

Wysłany: Pią Wrz 23, 2005 7:49 pm   Nic

Tam gdzie jest ten dynamometr to ja wyniku wogolnie nie wpisuje. Wtedy widac, że próba nie zostala przeprowadzona. Wydaje mi sie, że to jest lepszy sposób niz wpisywanie zera. Ale to wszystko kwestia interpretacji. Dzieki za spełnienie prośby.

ja-aga
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 26, 2005 7:25 pm   

Ja już nawet nie pytam się o sprzęt! W tej chwili trzeba napisać sprawozdanie. Na czym ono ma polegać?? Niech mi ktoś podpowie. Nie mogę otworzyć załączników ze strony ko, ponieważ nie posiadam "zip". Gdyby ktoś miał te załączniki, proszę o pomoc. Dzięki!

piaseckidaniel 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2005 7:41 pm   Wysłałem

Wysłałem Ci ten załacznik na poczta. Ale proponuje uśmiechnąć sie do informatyka zapewne taki jest w szkole i napewno pomoże.

Wiktor
[Usunięty]

Wysłany: Wto Wrz 27, 2005 12:46 am   jesli mozna

JEśli moge włączyc sie do rozmowy-- to ciekawe że oddajecie gdzies dalej wasze wyniki testów. U nas nic takiego nie oddajemy a taka baza danych o sprawności naszych pociech szkolnych by sie przydała:) Jesli moge odnośnie ich przeprowadzania to chyba powinno sie robić je dwukrotnie w roku szkolnym we wrzesniu i w czerwcu wtedy mielibyśmy pelny obraz postepu jaki osiągnęli poszczególni uczniowie na przestrzeni 10 misięcy. No chyba że nie oto tu chodzi...

piaseckidaniel 

Wysłany: Wto Wrz 27, 2005 9:11 am   Witamy Wiktora

Wiesz co w sumie to mozna by robić te testy 2 razy w roku. Z tym że lepiej byloby gdyby co pół roku. Wtedy mielibyśmy obraz jak to mówisz nie co 10 miesiecy, a co 6. Teraz chodzi o to żeby przeprowadzac co rok. Na Twoje ostatnie zdanie sie nie wypowie :shock:

ja-aga
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 30, 2005 11:28 am   

Przede wszystkim dziękuję Danielowi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tylko niestety jesienią nie wystarczyłoby czasu na lekką atletykę i może dlatego test wykonujemy wiosną.

PETERI1
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 26, 2006 1:39 pm   

mam prośbe czy macie panstwo wyniki ze sprawności fizycznej na zrobiony MTSF dzieci w wieku 12 lat ponieważ potrzebuje ich dziekuje

Odpowiedz do tematu